Omgeving

onze luxe B&B is gevestigd in Netersel, gemeente Bladel, regio De Kempen

Bed and Breakfast d’Oude Pastorie is gevestigd in Netersel. Het is een klein landbouwdorpje dat een van de acht zaligheden is. De overige acht zaligheden zijn: Duizel, Eersel, Hulsel, Knegsel, Reusel, Steensel en Winterlre. Acht zaligheden is de benaming voor een achttal dorpen in de Nederlandse Kempen. De naam, een toespeling op de Bergrede, verwijst naar het “-sel” waarop de naam van deze dorpen eindigt. Netersel is een klein dorpje, er wonen slechts zo’n 900 mensen. Netersel kent weinig oude huizen, mede omdat de Tweede Wereldoorlog haar tol heeft geëist. Niettemin is het dorp aantrekkelijk en telt een aantal, zij het bescheiden, bezienswaardigheden. Het centrale plein, het Carolus Simplexplein, is een charmant plein. Daarnaast kent Netersel een kerk, gebouwd in 1950 in de traditionalistische stijl en twee Mariakapellen. In Netersel zijn geen winkels. Er is echter wel een fietsenmaker. Een frietje en een biertje kan genuttigd worden bij het locale cafe-cafetaria. Er zijn verder geen restaurants of hotels. Echter, bij onze B&B kunt u in de eenvoudige buitenkeuken uw eigen maaltijd bereiden. Netersel heeft een prachtige natuur omgeving en is aangesloten op het Wandelroutenetwerk en het Fietsroutenetwerk.

Netersel maakt deel uit van gemeente Bladel. In gemeente Bladel wonen in totaal bijna 21.000 inwoners. De huidige gemeente Bladel werd in 1997 gevormd door fusie uit de vroegere gemeenten Bladel en Netersel en Hoogeloon, Hapert en Casteren. Het dorp Bladel is op een paar kilometer afstand van Netersel te vinden, u fietst er in zo’n 15 minuten naar toe. In Bladel vindt u de meestvoorkomende winkels, zoals supermarkten. Daarnaast zijn er diverse restaurants te vinden, waar u lekker kunt dineren. Bladel wordt ook wel het economisch hart van de Brabantse Kempen genoemd. Er is veel te doen, van braderieën en markten tot festivals en andere evenementen. Vanuit onze luxe Bed and Breakfast allemaal binnen een kwartiertje te bereiken! Geen zin om te fietsen, maar wel in een lekker koud biertje of goed glas wijn? Dan kunt u Bladel ook met de taxi bereiken. Uiteraard kunt u ook van uw heerlijke maaltijd nagenieten in de buitenlounge van onze B&B. Als het koud is kan de opehaard of terrasverwarming aan. Maar op een warme zomeravond kunt u ook rondom het zwembad nog rustig ontspannen.

Gemeente Bladel is onderdeel van De Kempen. De Kempen is een streek in het noordoosten van België en het zuidoosten van de Nederlandse provincie Noord-Brabant, ten zuiden van de lijn Eindhoven-Tilburg. De Brabantse Kempen (Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot, Reusel-de Mierden, Hilvarenbeek en Moergestel) kent een rijke historie. De streek is een aantrekkelijk toeristisch-recreatief gebied. Voor zowel actieve als passieve recreatie zijn vele voorzieningen beschikbaar. De dorpen in dit gebied ademen ieder hun eigen specifieke sfeer. Alle dorpen hebben een aantrekkelijk winkelaanbod, restaurants, cafe’s enz.; het is er allemaal. Het gebied is ook bij uitstek geschikt om al fietsend en wandelend te verkennen. In een uurtje fietst u vanuit onze Bed and Breakfast in Netersel naar de andere kant van de Kempen. U fietst door prachtige landschappen en mooie dorpjes. Een absolute aanrader wanneer u bij onze B&B verblijft. Wanneer u weer terug in Netersel bent kunt u een verfrissende duik nemen in ons zwembad, of lekker ontspannen in de sauna.